10 april 2012

Nederlandse Federatie van hardloopclubs klaagt NS aan ;-)

Utrecht CS – van onze verslaggever.

Uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van hardloopclubs is gebleken dat de NS vele leden wegkaapt. Uit diepgaand onderzoek door onze verslaggever blijkt dat de NS daarvoor sluwe tactieken toepast. Zo bleek op 10 april een trein nabij Amsterdam Zuid tot stilstand te zijn gekomen en het treinverkeer vanaf station Bijlmer Arena te ontregelen. Niet uitgesloten is dat de trein opzettelijk tot stilstand is gebracht om leden voor de NS-hardloopclub te werven.

Hoe het werkt
De passagiers werd gevraagd met de Sprinter vanaf station Bijlmer Arena naar Utrecht Centraal te gaan. In de Sprinter ondergingen de reizigers een flinke warming-up door ze dicht tegen elkaar te zetten.

In Utrecht kwam de trein aan op spoor 14. De aansluitende trein zou ook van van dat spoor vertrekken. Maar dan is er buiten de NS gerekend. Want de NS liet de trein lekker op perron 18 binnenkomen! En toen was het rennen geblazen. Eerst met z’n allen naar de dichtstbijzijnde trap. De NS wist dat en zorgt er natuurlijk voor dat de dichtstbijzijnde trap afgesloten is. Zogenaamd voor werkzaamheden, maar de vaste reizigers weten wel beter.

Slalommen
Natuurlijk draaiden de rennende reizigers bij de trap om en renden terug, al slalommend door de reizigers die nog nietsvermoedend richting afgesloten trap renden.
Toeval? Nee, onderdeel van de training.
De snelsten wisten toch binnen vijf minuten bij spoor 18 aan te komen, gevolgd door een groot peloton. Volgens de Darwinaanse wetten ploften de eerste zich op de stoelen voor de cooling down.

Meesterzet
Maar de NS gaf zich niet gewonnen! Want op spoor 14 bleek er daarna wel een aansluitende trein binnen te komen DIE EERDER ZOU VERTREKKEN. En dat is natuurlijk geniaal van de NS. Dat appelleert enorm aan het ego van de echte hardlopende atleet. Opgezweept door het betreffende omroepbericht sprongen de echte die hards op en zoefden van spoor 18 naar spoor 14 terug, de watjes (m) en schuimpjes (v) vertwijfeld achterlatend!

Gratis
Deze NS-hardlooptraining is gratis. Kost niets. Noppes. En dat is voor Nederlandse Federatie van hardloopclubs reden om een rechtszaak aan te spannen wegens oneerlijke concurrentie. Niet alleen wegens gederfde inkomsten, maar ook wegens gederfde clubleden, die thuisgekomen te uitgeput zijn om nog naar de hardloopclub te gaan. Desgevraagd geeft de voorzitter van de Nederlandse Federatie van hardloopclubs, de heer Piet Rorail, aan vertrouwen te hebben in het oordeel van de rechter. Het is immers een publiek geheim dat ook de rechterlijke macht in Nederland zich al hollend per trein laat vervoeren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten