12 november 2010

Open bedankbrief aan de NS, deel II.

Waar voor je geld
Met de kwaliteit van veel dienstverleners schijnt het mis te zijn in Nederland. Zo niet de NS! Die levert veel meer dan waar je voor betaalt!
Als frequent en tevreden NS-reiziger geeft ik graag nog meer voorbeelden.

Dating
Ingeschreven op een datingwebsite? Dat kost handenvol geld! Weg ermee, want de NS doet dat gratis! Het werkt als volgt: als extra service koppelt de NS nog wel eens een aantal wagonnetjes af. En je raadt al wat het gevolg is: juist, men schurkt noodgedwongen op het balkonnetje tegen elkaar aan. Natuurlijk heeft de machinist dat door, en werkt daar graag aan mee. Bijvoorbeeld door eens even lekker vlot over een wissel te denderen waardoor je meteen in elkaars armen ligt!
Knappe jongen (meisje) die op zo’n balkonnetje géén contact legt. Simpel en snel: de NS snapt dat wel.

Muzikaal
Misschien wel eens opgevallen? De NS probeert zoveel mogelijk multifunctioneel te zijn.
Ga maar eens met zo’n dubbeldekker mee: sommigen maken muziek bij het optrekken! Een soort fluittoon, die steeds van hoogte verandert. Ik vermoed dat er machinisten zijn die met een beetje handig optrekken en afremmen het Wilhelmus kunnen fluiten met zo’n trein.
Onlangs kwam ik iemand tegen die het geluid had opgenomen en er een ringtone van had gemaakt. Die kon dat geluid op z’n vrije dagen natuurlijk niet missen…

Kosten besparen
Regelmatig klaagt men dat de NS verspillend zou zijn. Onzin, de NS doet juist alles om kosten te besparen! Laat ik eens een op het eerste oog wat merkwaardige vraag stellen.
Wel eens onkruid geschoffeld? Ja? Je draait je rug om, et voila, het staat er weer.
Wel eens onkruid tussen de rails gezien? Nee hè! Wel eens iemand tussen de rails zien staan schoffelen? Ook niet hè!
Dat komt omdat er geen onkruid kàn groeien. De NS bespaart namelijk dubbel: geen opvangbak onder toiletten (kostbaar hoor!), maar gewoon het onkruidbestrijdingsmiddel dat de passagiers gratis leveren tussen de rails laten vallen. Geen onkruidje die in het in z’n hoofd haalt daar te wortelen.

WeeCee
Nu we het er toch over hebben: op het station kost een bezoekje aan het toilet €0,50. In de trein: gratis!
Ik ken mensen die bij het shoppen permanent tussen twee steden heen en weer pendelen met de trein. Gewoon omdat het enorm bespaart op de toiletkosten!

Tijdreizen
Een heel ander onderwerp. Er is al jarenlang discussie over tijdreizen. Heeft Einstein nu gelijk of niet? Vandaag heeft de NS daar korte metten mee gemaakt: ja, tijdreizen is mogelijk! Want hoe verklaar je dit: om 19.15 uur schalt de omroepster dat de trein om 19.10 binnenkomt. Sta daar even bij stil. Ja inderdaad: de NS heeft de beslissende slag rond vertragingen gewonnen! Ze gaan gewoon vijf minuten terug in de tijd!

Ik kan er bijna niet over uit. Zoveel service! En creativiteit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten