10 november 2021

Een timelapse van een gebied maken.

Op basis van satellietfoto's zijn timelapses van een gebied maken: een land, je stad, je wijk, je straat tot aan je huis toe. Je kunt daarmee de veranderingen door de jaren heen in beeld brengen.

Maar hoe doe je dat? En kun je dat zelf?
Jazeker, ik leid je er in acht stappen doorheen.

1: Ga naar Streamlit.

2: Klik links op 'Create Timelapse'.

3: Je ziet een grote kaart van de aarde. Klik er met een muisknop op, blijf de knop ingedrukt houden en trek de kaart naar het gebied waar je een time-lapse van wilt.

4: Zoek het gebied van je keuze door in te zoomen met het muiswiel, of gebruik de '+' (inzoomen) en de '-' (uitzoomen) die je links bovenin de kaart ziet.

5: Baken het gebied af door op het zwarte vierkantje links te klikken. Houdt een muisknop vast en selecteer het gebied naar keuze door er met de muis overheen te trekken. Laat de knop los.

6. Klik op 'export'. Die knop staat rechtsboven op de kaart. Er wordt een bestand met satellietfoto's op je pc opgeslagen. Voor de Windowsgebruikers onder ons: dat is in de standaardmap 'Deze pc > downloads'.

7. Klik op de knop 'Browse files'. Die staat net boven de kaart. Zoek het bestand van het type 'GEOJSON' op in de map met downloads en dubbelklik erop.

8. Klik rechts van de kaart op de knop 'Submit'

En na enige tijd verschijnt op magische wijze je timelapse...

Die kun je versnellen of vertragen door op de knop 'Customize timelapse' rechts te klikken.
- Frames per second geeft de snelheid aan.
- Start and end year: geeft het begin- en eindjaar van de timelapse aan.
- klik na de wijzigingen op 'Submit'

Met dank aan Follow The Money voor de tip!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten